Bila i Peloponnesos Grekland: ett äventyr för stora och små

bila peloponnesos grekland

Att bila i Peloponnesos är ett äventyr som kan rekommenderas till de flesta: oavsett om du vill njuta av vattensport, historiska monument eller vackra utsikter. Men akta dig: en bilsemester kan leda till helt andra beslut: flytta eller investera i sommarboende.

bila peloponnesos grekland

”Bila i Peloponnesos? Det gjorde jag på 70 talet!”

Vi var på väg hem från Kalamata när vi upptäckte ett äldre par vid sidan av huvudvägen bredvid en bil (även denna modell äldre) som verkade behöva hjälp. ”Du you speak english?” frågade mannen med en brytning som inte lämnade någon tvekan till hans nationalitet: Tyskland. Deras bil hade gått sönder och de ville lifta till Koroni för att sedan ta taxi till deras eget hus.

bila peloponnesos grekland

Vi erbjöd att skjutsa dem direkt till deras hem och hade ett trevligt samtal i bilen. Bland annat om tiden där han och hans fru bilade i Peloponnesos på 70-talet. ”Vi åkte med en Folkvagn och övernattade på stränderna. Det har förändrats i Grekland rätt så mycket sedan dess men människorna är fortfarande lika varma och välkomnande nu som då”.

Från ”bila” till ”bo” i Peloponnesos

Kurt och Gertrud gjorde flera bilsemestrar och även till öarna. ”Men vi längtade tillbaka till den gröna halvön där klimatet är bättre och där byarna lever året runt. Så vi köpte en tomt och bestämde oss att bygga eget hus och sälja Folkvagnen i stället”.

bila peloponnesos grekland 1

De båda flyttade så småningom från Hannover till den lilla byn i närheten av Koroni och längtar inte tillbaka till deras gamla liv i Tyskland. ”Men vi har många besökare och åker till Tyskland en gång om året, och då alltid med vår egen olivolja som vi delar ut till familjen och vänner”.

Vårt eget projekt ”bila i Peloponnesos” slutade ju likadant så akta dig för du kan bli kär i den förföriska halvön och människorna som bor här!

Nyttiga länkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.