Ja, hur har ni det? Är det bättre att bo i Grekland eller i Sverige?

Är det bättre att bo i Grekland eller i Sverige?

Det plingar i mobilen och jag öppnar meddelandet: “Ja, hur har ni det? Är det bättre att bo i Grekland eller i Sverige?”. Jag blundar lite och vänder ansiktet mot solen: det är ju ingen fråga som tillåter “ja och nej” som svar eller hur?

Är bättre att bo i Grekland eller i Sverige, Elwira funderar

Är det bättre att bo i Grekland?

Svaret är: det beror på. Det beror på vem du frågar och vad du menar med “bättre”? Innan jag svarar på frågan från mobilen bli jag påmind om en resa som jag och Elias gjorde 2015: från Rom till Aten.

På hotellterassen i Rom träffade vi på en tysk kvinna från Stuttgart som var i Rom för första gången i sitt liv. Vi frågade vad hon tyckte om Rom. ”I don´t like Rome at all! To hot! To much people! To dirty! No organization at all when you visit famous places and I will never visit this city again”!

Dagen efter åkte vi till flygplatsen för att flyga till Aten och vid bordet bredvid satt två grekiska damer från Aten som var på väg hem efter att ha besökt världsstaden. Och Elias började skratta glatt. ”Vad är det som är så roligt frågade jag”. ”Jo de sitter och pratar om sitt besök i Rom! Och de säger”. ”Gud vilken vacker stad! Lagom varmt och inte för mycket folk överallt! Rent och snyggt till skillnad från Aten och vilken ordning och reda med korrekta köer det var när vi besökte Colosseum!”

Själv tyckte via att köerna in till Colosseum var rena tortyren och någon ordning har jag inte sett där alls men ni förstår vad jag menar? Bättre eller sämre beror på vem du frågar, eller hur?

Så: är det bättre att bo i Grekland?

Well, well något behöver jag ju svara…. Jag vänder solen ryggen och skriver i mobilen: “Klimatet är fantastiskt, människorna charmerande kaotiska och pratsamma, internetuppkoppling suger på en hel del ställen och Gula Sidorna online funkar bättre än google när du behöver få fram informationen. Fast närmaste grannen eller killen som jobbar på fiket har till och med bättre svar än Gula Sidorna. Hur mår du själv?”

Är det bättre att bo i Grekland eller i Sverige Elwira funderar

Nyttiga länkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.