Cykla i Grekland: cykelturer i Peloponnesos

Cykla i Grekland cykelturer i Peloponnesos VIA GUIDE TILL PELOPONNEOS

Gillar du att cykla? Och vill du cykla i Grekland? Då rekommenderar vi dig att testa kortare cykelturer i Peloponnesos i samarbete med Husigrekland.se partner. Cykelturer går utmed lätt kuperade kustvägar och under utflykten kan du njuta av det turkosblåa havet med klar himmel, solen och ca 25-30 grader i luften under hösten och våren!

Cykla i Grekland cykelturer i Peloponnesos HUSIGREKLAND.SE

Cykelturer i Mani, Peloponnesos

Cykelturer är möjliga att boka året om men vi rekommenderar att du håller dig till perioderna utanför den vanliga turistsäsongen, nämligen maj till mitten av juni samt september till mitten av oktober. Vädret är behagligt, trafiken är lugnare och landskapet är oförstört och underbart vackert.

Cykla i Grekland cykelturer i Peloponnesos A

Husigrekland.se och Kardamyli Mountain Activities

Husigrekland.se i samarbete med ett professionellt team av lokala vandringsledare och guider hjälper dig att upptäcka det vackra Mani från cykelsadeln. Rekommenderas först och främst för dig som har aldrig förr varit i området.

Cykelturer är framtagna för grupper på minst fyra deltagare. Är ni färre, kontakta oss för speciell offert. Vi hjälper till med att hyra cykel (från 10 till 20 euro beroende på cykel). För kvalitét och säkerhet kommer grupper som är större än 12 personer att delas in i mindre grupper. Observera att cykelguiderna inte pratar svenska utan enbart engelska!

Cykla i Grekland cykelturer i Peloponnesos

Cykelturer i Peloponnesos: viktigt att veta

De cykelturer som beskrivs nedan är på cirka 4-5 timmar (är du intresserad av längre turer, kontakta oss för offert). För samtliga cykelturer behöver du ta med dig följande:

 • fylld vattenflaska (1 liter)
 • solkräm (under sommarmånaderna)
 • extra t-shirt
 • badkläder och badhandduk
 • träningsskor (sandaler eller flip-flops är olämpliga)
 • ryggsäck (om tillgängligt)

Inför cykelturen kommer du att bli ombedd att skriva under ett försäkringsdokument (obs! du behöver ha hemförsäkring!).

Cykla i Grekland: cykelturer i Peloponnesos

Cykelturer: detaljer och beskrivning

Alla cykelturer startar i Kardamyli framför butiken ”2407 Kardamili Mountain Activities”, där du även kan (vid behov) köpa skor, ryggsäck och låna cykel. Vi ger dig en vägbeskrivning vid bokningen. Vill du veta medeltemperaturen under hela året? Klicka här.

Cykla i Grekland: cykelturer i Peloponnesos

 • Cykeltur ett: Upplev Västra Mani

Cykla genom Västra Manis kultur, historia och natur. Från bergsbyarna ner till kustlinjen: det bästa sättet att utforska och uppleva området. Turen är på ca 4 timmar och lämpar sig för vuxna med god kondition.

 • Tid: ca 4-5 timmar. Start 08.30 till 13.00
 • Svårighetsgrad: medium
 • Lämplighet: Lämpligt för vuxna med normal till god kondition
 • Rekommenderade månader: året runt men i juli och augusti månad är det hett
 • Pris: 70 euro per person och inklusive cykelledare, individuell turplanering, picknick med lokala matprodukter, hjälm.

Cykla i Grekland: cykelturer i Peloponnesos

 • Cykeltur två: Upplev solnedgången

En upplevelse som som du aldrig glömmer! Cyklarna och passagerarna körs till utgångsplatsen i Stoupa som förbinder byn med Agios Nikolaos. Oförglömlig vacker kustväg! Efter att ha kört igenom fiskebyn Agios Nikolaos fortsätter turen till Trachila. På vägen tillbaka stannar gruppen vid Pantazi strand för att bada, vila upp sig och ta en traditionell grekisk middag vid strandkrogen (ingår ej i priset). Därefter fraktas ni tillbaka till Kardamyli eller får hjälp att beställa taxi (ej inkulered i priset) till er destination.

 • Tid: ca 3- 4 timmar (beroende hur lång tid tar havsbad). Bäst tid att starta 18.00- 19.00
 • Svårighetsgrad: enkelt
 • Lämplighet: Lämplig för alla vuxna och barn från 12 år uppåt
 • Rekommenderade månader: året runt (juli och augusti är det hett, fast under vinter havsbad endast för de som absolut insisterar!)
 • Pris: 50 euro per person och inklusive cykelledare, individuell turplanering, hjälm. OBS! Pris för traditionell grekisk middag tillkommer!

Cykla i Grekland cykelturer i Peloponnesos A

Cykelturer: bokningsvillkor

Det tillämpas en 30 % depositionsavgift på alla bokningar. För avbokningar med upp till 4 veckor varsel kommer tas ut 10 % avgift av hela bokningen för administrativa kostnader. Restande 70 % betalas via banköverföring, kreditkort eller kontant på platsen. Boka via mejl här. Vill ni göra en gruppbokning för ert företag eller organisation och kanske letar efter flera alternativ? Kontakta vårt systersajt Husigrekland.se för mer information.

Cykla i Grekland cykelturer i Peloponnesos

Boende

Om du inte vill boka boende på egen hand så rekommenderar vi att du bokar boende via Husigrekland.se . Våra hyresobjekt ligger (för det mesta) inom 10- 15 minuters avstånd från Kardamyli eller i själva Kardamyli.

Är det bättre att bo i Grekland eller i Sverige Elwira funderar

Nyttiga länkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.