Cykling i Peloponnesos

cykling-grekland-peloponnesos

Cykling, Peloponnesos och olympiska sommarspelen

Cykling har funnits med vid varje olympiskt sommarspel sedan de olympiska spelens moderna början 1896. Det dröjde till 1984 innan kvinnor fick chansen att tävla i linjelopp i de olympiska sommarspelen. Men lugn: du behöver inte tävla för att kunna njuta av cykling i Peloponnesos!

Stanna ofta, länge och njut av det turkosblåa havet

Tänk dig att cykla utmed kuperade kustvägar och se det turkosblåa havet med klar himmel, sol och ca 25-30 grader. Då är Messinien ett bra val om du håller dig till perioderna utanför den vanliga turistsäsongen, nämligen maj till mitten av juni samt september till mitten av oktober. Vädret är behagligt, trafiken är lugnare och landskapet är oförstört och underbart vackert.

Så tävla mindre, njut oftare och tänk på Platon: ”Den som vill försöka bli lycklig skall inte lägga an på att öka sina tillgångar utan på att begränsa sina krav.”

Visst, du kan även åka ner i juli-augusti med då är det gassande sol och mellan 36-41 grader i skuggan, vilket kanske inte är de idealiska förhållandena för cykling. Läs även gärna om våra cykelturer som vi skapade i samarbetet med lokala grekiska entreprenörer.

Bästa områdena för cykling i Peloponnesos

De bästa områdena att cykla i är, enligt vår mening, Messinien och Lakonien. Varför? För då kan man kombinera lättare vägar med kuperade och oftast utmed kusten med magnifik utsikt och hisnande natur. Inåt landet är det bergigt men utsikten är hänförande och vägarna går utmed serpentinvägar där det ofta saknas vägräcken. Det är också relativt nära mellan mysiga kuststäder och byar som tex Koroni, Finikounda, Methoni och Pylos (väster om Messinska bukten) eller Kardamyli, Stoupa och Aeropoli (öster om Messinska bukten). Maxavstånden är 25-30 km och ibland bara 10 km.

Lista med cykelvägar och cykelsemester

Vi kommer att uppdatera artikeln kontinuerligt med tips, förslag och priser. Håll ut och prenumerera på tips från oss! Det gör du enklast genom att ange ditt mejladress i vänster spalt ”Missa inte senaste nytt från oss”. Vill du ställa frågor eller har du egna tips kontakta oss gärna!

Vill du satsa på hårdträning? Se nedan om vintercykling i Kalamataområdet:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.