Grekland, hav och yoga, semester i Peloponnesos med yoga

Grekland, hav och yoga, semester i Peloponnesos

Grekland, hav och yoga, kan det bli bättre? Kombinera din semester i Peloponnesos (Grekland) med yoga och släpp alla måsten för en stund! Gillar du yoga eller vill du testa på yogaklasser och kombinera det med en skön semester i Peloponnesos? En avslappnad grekisk livsstil, det underbara klimatet, professionell vägledning och gemenskap med andra yogisar! Namaste på dig och mig 🙂 .

NYHET!

yoga pilates zen grekland peloponnesos

Träna yoga, pilates och zen på ”Zen Rocks Mani” center. Läs mer och boka en vecka kurs i 2018 eller anmäl dig till mer information inför 2019.

Vet du vad ”namaste” betyder?

Namaste är en hälsningsfras. Kan betyda både hej och hejdå. Används i Indien och i många andra länder. I yoga använder vi den ofta som ett sätt att avsluta klassen. Namaste är också en kroppslig ställning. En handrörelse. Ett sätt att hålla handflatorna mot varandra framför eller bakom bröstet. Det är så vi tackar läraren som i sin tur tackar eleverna. Det kan också betyda:

  • ”Jag tackar mig själv, min kropp och vi tackar varandra för det arbete som vi gjort tillsammans.”
  • ”Våra själar möts och ser på varandra.”
  • ”Jag bugar mig för det gudomliga i dig”.
  • ”När du är på den plats i dig, där allt är sant och jag är på den platsen i mig – då är vi en!” (källa: Yogaforalla.se)

Namaste: för att vi alla möttes, för att vi alla delade med oss av positiva tankar och en god energi. Namaste: för att världen blir bättre, för att vi ska må bättre, namaste!

Senaste yogatrender

Källan till yogatrender: Träna yoga med Zalando 

  • Boxningsyoga

Gillar du träna boxning, kickboxning eller yogatyper som gör att du svettas så är denna trend perfekt för dig. Den uppfanns av den brittiska boxaren Matt Garcia och yogainstruktören Kajza Ekberg som ett sätt att utveckla fysisk styrka och flexibilitet hos boxare. Träningen handlar om koncentration och styrka, och man använder en kombination av klassiska asanas och boxningselement.

  • SUP- yoga

SUP-yoga är en kombination av en SUP-bräda (SUP står för Stand up paddle surfing) och yoga. Den består av hatha yoga och vinyasa yoga asanas på en surfbräda och är en fantastisk kombination av avslappning och fysisk aktivitet. Här kan du njuta av känslan av tyngdlöshet i vågorna och samtidigt öva på din kroppsspänning och att hitta din balans.

  • Acroyoga

Kombination av yoga, thaimassage och akrobatik: en lagsport för två personer med övningar som lekfullt men försiktigt hjälper dig att förfina din känsla av balans, kroppsspänning och samordning. Eftersom acroyoga alltid sker med en partner, handlar det om att samarbeta, bygga förtroende och ge och ta ansvar.

  • Gerillayoga

Känner du dig lite skrämd av esoteriska yogastudior och gym? Fler och fler offentliga yogasessioner hålls i stadskärnorna, och istället för meditativ musik hörs stadens typiska ljud i bakgrunden. Oavsett om det sker på ett tak, en strand eller i en park är det aldrig svårt att hitta en sval plats för en yogasession utomhus.

Vi kommer att uppdatera artikeln kontinuerligt med tips, förslag och priser. Håll ut och prenumerera på tips från oss! Det gör du enklast genom att ange din mejladress i vänster spalt ”Missa inte senaste nytt från oss”. Vill du ställa frågor eller har du egna tips kontakta oss gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.