Din guide i Peloponnesos tips om ”den glömda staden”

guide Peloponnesos tips

Oavsett om du är förstagångs-besökare eller en återvändare som turist i Peloponnesos så vet du: här har man aldrig tråkigt! Tips från Din guide i Peloponnesos: Elias och jag vill ta dig till ”den glömda staden”.

guide Peloponnesos tips

Välkommen till Vathia i Lakonien

Mani var under flera århundraden ett kargt, hårt, robust land där familjer och klaner engagerade sig i röveri och blodiga fejder och där få utomstående vågade sig till. Landskapet på den smala halvön, mitten av de tre spetsarna som sträcker sig från södra Peloponnesos, är inte mindre spöklikt i dessa dagar. Tomma sträckor av bergskust – lappas samman av Egeiska havet i öst och Joniska havet i väst – med karga bergsidor runt om: det här är en av Greklands oförstörda utflykter.

De vackra tornhusen i Vathia, en by i Lakonien, har i många år varit en spökstad, övergiven av sina invånare på grund av ekonomisk isolering och behovet av arbete i storstäderna. Vathia, tillsammans med andra närliggande Maniot-byar byggdes som skydd mot krigande grannar. De 800 stående tornen är nu en romantisk utpost som reser sig ovanför den steniga terrängen.

Nyttiga länkar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.