Kalamata är inspelningsplats för årets Mästarnas mästare. Det gör din guide till Peloponnesos superglad!

kalamata inspelningsplats Mastarnas mastare

Jag är så superglad att Kalamata kommer vara mer känt bland svenskarna tack vare årets Mästarnas mästare! Citat nedan kommer från Aftonbladet där Kalamata kallas för ett grekiskt paradis:).

”En pärla för svenskar som tröttnat på de klassiska turistöarna! Olivodlingar, härliga matupplevelser och underbart strandliv – livet i Kalamata är en ren njutning. Karl Kadhammar, 28, som är redaktör för Mästarnas mästare tillbringade fyra septemberveckor i Kalamata under tiden som tv-serien spelades in.

– Kalamata är ett paradis! I september är vädret som svensk högsommar med 25 grader i vattnet. Staden har en perfekt mix av stadsliv, strand och landsbygd, säger Karl. Jag kan absolut tänka mig att åka tillbaka, jag kan tänka mig att bo i Kalamata! (läs mer under länken här).

Senaste uppdatering från Husigrekland.se

Du kan via oss boka boende på”Titanernas borg”, en av inspelningsplatserna i Mästarnas Mästare: för privatpersoner här och för event, kurser och gruppbokningar här.

Goda nyheter för dig som vill köpa investeringsobjekt i närheten av Kalamata

Kalamata kommun beslutade att stärka satsningarna inom turistbranschen från 2019. Dels av distribution av olika form av tryckt reklammaterial som strategisk ska placeras på flygplatser och kryssningsterminaler, dels med en bredare satsning på digital marknadsföring av Kalamata med omnejd. På de digitala plattformerna planeras en starkt samarbete med lokala företag som kan erbjuda turisterna mat, logi och evenemang.

Mer länkar angående denna satsningen hittar du under länken: Köp investeringsobjekt i närheten av Kalamata eller klicka direkt till vår systersida för att undersöka investeringsobjekt på Husigrekland.se.

Kort om Kalamata

Kalamata är en hamnstad med närmare 70 000 invånare, vilket gör den till Peloponnesos näst största stad. Områdena runt staden är rika på mytologisk historia och det finns flera platser som är specifikt utpekade i Homeros Iliaden. Det finns även många historier om lokala hjältar och platser som till exempel när Aristomenis bekämpade Spartanerna.

Är man intresserad av arkeologi bör man definitivt besöka Frankiska slottet och Benakion som är ett arkeologimuseum. För dig som gillar konst och kultur rekommenderar vi ett besök i Kalamatas kulturcentrum där det pågår evenemang året runt.

För dig som vill köpa semesterboende är dock den 2,5 km långsträckta klapperstens- stranden med klarblått vatten mycket mer intressant: perfekt investering för här kommer du inte sakna hyresgäster! Stranden kantas med barer och tavernor som sjuder av liv även på kvällarna och nätterna.

Läs även: Karneval i Kalamata 2019

Är du nyfiken på hus till salu i närheten av Kalamata? Välkommen till vår systersida och till alla säljobjekt som vi kan hjälpa dig med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.