När du ska köpa tomt i Grekland

kopa tomat grekland Stoupa Mani

Vad bör du veta om om du vill köpa hus eller tomt i Grekland? Satsa på dina drömmar: det helt rätt läge att investera i sommarhus eller en tomt just nu! Vi bestämde oss att köpa tomt i Nomitsi, i närheten av Stoupa i Mani (Peloponnesos) och fick hjälp med att hitta det vi letade efter.

Vår egen story

Efter en bilsemester runt Peloponnesos för några år sedan kunde vi inte släppa tanken på alla dessa fantastiska ställen som vi besökte. Denna vackra halvö, alla människor som vi träffade under resans gång, stränder som vi stannade vid förtrollade oss och ledde till ett beslut: vi vill vara en del av Peloponnesos story!

din guide peloponnesos ee

Hemma i Sverige planerade vi, googlade och mejlade massor förfrågningar för att till slut boka en resa i december 2015 i syfte att hitta en tomt eller ett hus.

Vikten av att ha kunniga kontakter

Vi började med att träffa en mäklare från Kalamata. I två dagar åkte vi runt och tittade på fantastiska ställen. Olivodlingar, fikonodlingar, öppna vyer över bergstopparna och hav.

Fantastiska platser, många möjligheter men… Nej, det blev ingen ”wow”-känsla! Ibland var vår budget för liten, ibland var vägen till tomten för oåtkomlig och ibland… Jaa, ibland kändes det helt enkelt inte rätt.

Vi vände tillbaka till hotellet dagen innan Julafton och började förbereda oss psykiskt för att flyga hem utan att hitta det vi letade efter. Lite besvikna skrev vi ett mejl till en av våra mäklarkontakter i Sverige.

Plötsligt händer det!

Trots den närmande julhelgen fick vi svar inom 1 timme på vårt mejl och en ny guide från Stoupa. Roland Jönsson från Husigrekland.se svarade snabbt och kontaktade oss angående mäklare från Stoupa. Vi bokade in oss, glada och tacksamma att vi kunde få visningar med en sådan kort varsel och… Plötsligt hände det! Vi hittade det vi letade efter :).

Nomitsi Stoupa Mani 2

Bakom varje företag finns en människa, eller hur? Läs intervju med Roland Jönsson som hjälpte oss att hitta det vi letade efter och som är mycket mer än ”bara” fastighetsmäklare.

Besök Stoupa du med! Vem vet hur ditt eget besök slutar? Se flera bilder från Stoupa i Mani och mejla till oss om du har frågor eller funderingar.

Uppdatering för husigrekland.se

Från februari 2017 har Elwira tagit hand om sidan och verksamheten Husigrekland.se. Klicka på logo nere för att komma direkt till sidan:

Hus i Grekland Peloponnesos

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.