Peloponnesos har allt som grekiska öarna har fast med extra allt

Enligt Expressens: ”På Peloponnesos finns allt som de grekiska öarna har, fast med extra allt”. Det är verkligen dags att resande svenskar utökar sina grekiska resmål och upptäcker att Grekland är mycket mer än bara öarna.

Historiska platser, städer och landskap

Vi är så glada att flera av turistguider börjar skriva om Peloponnesos! I Expressen från 20 mars 2017 tipsar journalisten och programledaren Susanne Ljung om sin favoritregion: Peloponnesos.

På Peloponnesos finns allt som de grekiska öarna har, fast med extra allt. Här omges havet av höga blånande berg och djupa grönskande dalar, även under högsommarens starka sol som bränner det mesta brunt på öarna. Denna halvö i södra Grekland är förstås inget självklart alternativ till, låt säga, Rhodos. Till ytan är Peloponnesos stort, men här finns massor av mindre orter som erbjuder allt från ett lojt liv på stranden och oändliga möjligheter till att utforska natur (vandrare, se hit) och kultur. Det går liksom inte att vända sig om utan att historien gör sig påmind, från vägskyltar som visar riktningen till Sparta och Olympia, till tempel och palats omskrivna av Homeros.

Elwiras och Elias egna tips

Se nedan en karta som vi skapat tidigare:

Vill du hitta boende i området? Kolla uthyrningsobjekt på Husigrekland.se!

elwira kotowska och elias johnsson

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.