Planera semester i Peloponnesos, det bästa resmålet 2016

planera semester peloponnesos

Vi hjälper dig att planera din semester i Peloponnesos! Det är klart att du kan köpa färdigpaketerade resor till Peloponnesos via de stora resebyråerna men vi vill påstå att du kommer njuta mer om du planerar din semester i Peloponnesos på egen hand.

Visste du att Peloponnesos, enligt Lonely Planet, valdes till bästa resmålet i Europa under 2016? Läs: An affordable enclave of magnificent ancient sights like Olympia, Mycenae and Mystra.

Så sätt igång! Du kommer att ha kul under tiden du planerar din semester till 2017, så vintern och hösten 2016 blir mycket mer än bara regn och mörker.

Bäst är om du hyr bil (flyg till Aten eller Kalamata) men du kan även satsa på bussförbindelse. Är ni flera och kan planera en längre semester så rekommenderar vi 2-3 veckors bilande genom Italien.

Oavsett vilket: ta tid på er, eller carpe diem kära vänner! Stanna ofta och njut av de oerhört vackra höga bergen och frodiga skogarna, upptäck små, mysiga lokala tavernor och (nästan) vilda stränder. Spendera långa lunchtimmar och försök prata med greker (nödlista med grekiska ordfraser), handla lite frukt på marknader och spara minnet av smaken av solmogna tomater till den svenska vintern.

För att göra din planering lite lättare har vi skapat en karta med de sevärdheter som du inte borde missa. Varje punkt på kartan beskrivs på sajten och vi kommer kontinuerligt att uppdatera informationen med namn på hotell och rekommenderade aktiviteter (prenumerera på tips via höger spalt: ”Missa inte senaste nytt från oss”). Planera din semester med oss och kontakta oss om du har frågor, egna tips eller andra funderingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.