Flyg till Aten eller Kalamata

Om du väljer att planera din resa till Peloponnesos med flyg så har du två destinationer att välja mellan: flyg till Aten eller flyg till Kalamata. Gör din resa till Peloponnesos minnesvärd och skynda inte för fort fram, det finns flera platser där du kan stanna några timmar och njuta av utsikten eller sevärdheterna. Låna en bil och boka gärna i förväg några av de mindre familjehotellen eller hyr egen studio. Eller varför inte planera en cykelsemester? Cykling i Peloponnesos är definitivt något utöver det vanliga om du väljer att resa utanför den vanliga turistsäsongen, nämligen maj till mitten av juni samt september till mitten av oktober.

Planera din resa till Peloponnesos från Aten

Lättast (och med flest avgångar) är att ta sig till Aten och därifrån ta sig med buss eller hyrbil till Peloponnesos. Ha gärna kameran på och ta bilder på Aten från luften!

flyg till aten

Planerar du att resa till Peloponnesos med flyg till Aten så kan du välja att resa vidare mot Kalamata med en hyrbil eller en buss.

Hyrbil från flygplatsen i Aten

Med hyrbil från flygplatsen kom vi ner till Kalamata på drygt 3 timmar. Men ta tid på dig! På vägen kan man stanna till en stund vid Korintkanalen och se den hisnande utsikten från bron. Och vi lovar att du upptäcker flera fantastiska och kanske icke så kända ställen att stanna vid och njuta.

Buss från Aten

Vill man ta bussen till Kalamata och Messinien tar det ca 4 timmar.  Från Atens flygplats tar man buss 93 till KTELs bussterminal (A). Därifrån går det dagliga turer från kl 06.15 till 21.30 (priser och avgångar).

buss fran aten

Planera din resa till Peloponnesos med flyg till Kalamata

Det finns, sedan några år tillbaka, direktflyg till Kalamata från Stockholm, och Köpenhamn med Aegean Airlines. Om man bokar tidigt kostar det runt ca 2 000-4 000 kr per person.

flyg kalamata