Temperatur och väder

Dåligt väder i Peloponnesos? Det finns få platser i världen som vi känner till där citat av John Ruskin passar så väl: ”Det finns egentligen inte något dåligt väder, bara olika former av bra väder”.

Det finns inte något dåligt väder i Peloponnesos!

Södra Peloponnesos har Greklands bästa klimat och det är mycket behagligt och varmt för oss skandinaver att vara här på våren och sent på hösten. Vintrarna är milda och fuktiga och somrarna som är torra och som varar cirka fyra månader. Du kan njuta av havet och stränder nästan hela året, det är inte alls ovanligt att folk badar på julafton!  det finns inte något dålig väder i Peloponnesos även det kan finnas några dåliga dagar. Testa cykling i Peloponnesos på våren och segling i Peloponnesos på hösten. 

Elias släkt åker oftast ner i september eller oktober. Och i november är det vanligt med 20-25 grader under dagarna. Vi (Elias och Elwira) var själva i Kalamata i december 2015 till 7 januari 2016 och hade ca 16-17 grader på dagarna med sol. Under sommaren kan det vara mycket hett, men då man befinner sig vid kusten är det ändå svalt på kvällar och tidiga förmiddagar.

Inom kort planerar vi att i samarbete med mindre lokala grekiska entreprenörer kunna erbjuda olika typer av kortare eller längre vistelse i Peloponnesos där uthyrning av boende även innebär en möjlighet till deltagande i olika typer av aktiviteter. Segling för nybörjare, yoga för erfarna och/eller ny invigda, cykelturer och kortare kanot- eller walkingutflykter.

Kanske lyckas vi till och med fresta er med matlagningskurser eller matresor inom regionen. Prenumerera på våra tips där aktuella samarbeten och paket kommer att redovisas.