Reseguide Peloponnesos eller res till Peloponnesos året runt

Reseguide Peloponnesos

När vi planerade vår resa till Peloponnesos 2014 letade vi förgäves på nätet efter någon form av ”reseguide Peloponnesos”. Vi hittade enstaka bloggar, artiklar eller information från resebyråer dock inte någon sida som kunde hjälpa med i reseplaneringen.

Se Peloponnesos: din reseguide till Peloponnesos

Sommaren 2015 började vi med med några dagar i Rom och flög sedan därifrån direkt till Aten. Väl i Aten hyrde vi en bil och gjorde vår egen resa till Peloponnesos, förälskade oss i denna vackra halvö och bestämde att skapa det vi själva letade efter: reseguide om Peloponnesos.

Arbetet med vårt eget projekt ”Se Peloponnesos: din guide till Peloponnesos” stärkte även andra planer: en framtida flytt till Grekland och Peloponnesos. Eller närmare bestämt en speciell del av Peloponnesos: Messinia.

Reseguide Peloponnesos Messinia

”Resan är som ett spel. Det blir alltid vinster och förluster och mest från ett oväntat håll”, Johann Wolfgang von Goethe

Reseguide Peloponnesos eller Peloponnesos året runt

Långt ifrån massturismens dominans återfinns denna fantastiska del av Grekland som är fullspäckad av vidunderliga kuststräckor och imponerande, frodiga bergsmassiv. Här känner du den karaktäristiska, kryddiga doften av pinjeträd, vild oregano och timjan. Landsdelen är oändligt rik på spännande historier och monument som härstammar från tiden före stenåldern fram till idag och är präglat av många olika folkslag.

Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos. Det är denna del av Grekland som en del författare kallar för Urgrekland.

Följ våra restips under länken om sevärdheter

Reseguiden Peloponnesos eller vad skulle du vilja veta mer om?

De mest förekommande frågor och mejl som vi tar emot handlar om flygförbindelser, boenden som vi kan tipsa om eller om platser/städer som är värda att besöka.

Du kan välja att resa till Peloponnesos med flyg (till Kalamata eller Aten) eller så bilar du till Peloponnesos genom Italien (som vi gjorde när vi flyttade ner).  Och när det kommer till städer?Peloponnesos är i allmänhet mest känd för sin vilda natur och inte för sina städer men det finns så klart ett antal städer som är värda ett besök, läs länken här.  Vad skulle du vilja veta mer om?

Hitta boende i Messinia

Sedan mars 2017 kan vi även erbjuda dig hjälp med att hitta boende i Messinia och detta via vår webbsida: Husigrekland.se. Kolla vår länk till de hyresobjekt som vi själva besökt och som vi kan rekommendera dig. Vi letar ständigt efter nya objekt och är tacksamma för tips från dig som redan reste till Peloponnesos.

Och du? Behöver du hjälp med att hitta drömhuset eller drömtomt? Se objekt vi förmedlar idag eller mejla till Elwira mer informationen om det du behöver.

vi flyttar till grekland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.