Resmål Grekland? Upptäck grekiska fastlandet och Peloponnesos

resmal grekland peloponnesos

Ska du till Grekland i år? Lämna öarna åt andra och planera ditt nästa grekiska resmål till fastlandet och Peloponnesos! Här finns det genuina klassiska Grekland med en helt annan kultur än på turistöarna.

Grekiska fastlandet som resmål

Det grekiska fastlandet har mycket att erbjuda, både för de som letar efter äventyr, avkoppling och det äkta Grekland. Vill du se tips via Vagabond kan du klicka här för att se deras restips på det grekiska fastlandet  eller välj att följa Husigrekland.se på Instagram där Elwira dagligen postar en inspirationsbild från området vi bor i: Messinia.

Grekiska fastlandet: resmål utan all inklusive komplex

Om du tidigare bara besökt den grekiska övärlden behöver du förberedda dig på en helt annan upplevelse! Kring Kalamata i Messinia, där vi själva valde att bosätta oss i, är turismen en del av den grekiska vardagen men dock inte den enda. Här plockas oliver, odlas mandariner och andra citrusfrukter, jorden brukas och här levs ett vanligt liv.

resmal grekland peloponnesos 2

Som turist kan du förvänta dig en hygglig service dock utan överdriven exklusivitet. Charmiga semesterorter med fantastiska stränder och badvikar lever i symbios med jordbrukare och fiskare i hamnen. Även om det på restaurangerna finns tryckta menyer så kan du alltid räkna med att kocken kan tillaga något speciellt enligt ditt tycke och smak. Här lider man inte av all-inklusive komplex!

Mitt Grekland: grekiska fastlandet lever året runt

Det är januari och inga turister, eller få turister som vistas i den lila byn Koroni. Vi springer till ett av de lokala fiken för internet i huset duger inte för att genomföra Skypemöten med kunder. Det blåser friska vindar och även om solen syns och värms så känns det ganska vintrigt i luften.

resmal grekland peloponnesos

Klockan är bara 08.30 grekisk tid och vi skäms lite i förväg för att vara en av de få gäster som fiket får idag. Och dessutom ockuperar vi bordet i flera timmar med en ynklig beställning: ”dio mavro tsai me meli parakalo” (två svart te med honung tack). Redan vid 09.30 blir det svårare att koncentrera sig på eget jobb för det kommer in folk hela tiden.

resmal grekland peloponnesos 6

Och vid 11.00 förflyttar Elwira sig ut för att genomföra hennes Skypeavstämning för fiket är fyllt av greker i blandade ålder. Det grekiska fastlandet lever året runt och liknar inte alls de avfolkade vinteröarna. Gamlingar, tonåringar och barn: alla möts och umgås. Vill du se mer av vårt eget liv följ Elwira på Instagram.

Vad är ditt minne av resan och semester på fastlandet?

elwira kotowska och elias johnsson

Nyttiga länkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.