Segling i Peloponnesos

Varma och milda vindar, vackra vikar, frihet och obeskrivlig storslagen natur: det är segling i Peloponnesos.  Du kan hyra segelbåt eller börja på segelkurs. Gör din segling i Peloponnesos till en resa genom historien och se alla sevärdheter i Peloponnesos!

I am sailing to be free

Kommer ni ihåg Rod Steward? ”I am sailing, I am sailing, Home again, Cross the sea, I am sailing, Stormy waters, To be near you, To be free”.. Upplev frihetskänslan och njut av färger och smaker under din segling i Peloponnesos.

Många drömmer om ett blått öppet hav, skön ljummen vind och en segelbåt som far fram i medelhavet och då gärna i den grekiska övärlden. Elias har vänner som upplevt detta och de säger att det är så fantastiskt som det låter. Garanterat fint väder och lätt och nära till härliga bad.

Elwira brukar säga att livet i Grekland är så mycket enklare än i Sverige då man oftast går omkring i lätta kläder och skor och inte behöver tänka på regn etc. Och samma sak är det med att segla i Peloponnesos under perioden juni-september. Det är bikini, baddräkt eller badbyxor som gäller! Vattnet är varmt, solen skiner och vädret är stabilt. Det finns inte något dåligt väder i Peloponnesos!

Vackra vikar och turkosblåa vatten

Det som uppskattas av skandinaviska seglare är att de kan söka upp vackra vikar i lä med det underbara turkosblåa klara vattnet, lägga ankare på 3-5 meters djup och sedan bada och snorkla i omgivningen.

Därefter kan de ta en god lunch i sittbrunnen och en kall god öl som Mythos eller Fix. Sedan kan de segla in till en hamn för kvällen och lägga sig med aktern mot bryggan, ta en drink och se på folklivet i hamnen.

Efter att solen gått ner, runt 21-tiden, är det dags att gå till någon mysig taverna. Ja!! Grekerna äter sent på kvällen (till Elwiras förtret som tycker att 18-tiden är normalt). Det är bara att acceptera.

Segling och sevärdheter i Peloponnesos

I den Saroniska bukten och runt Peloponnesos blåser frisk vind och det är lättnavigerat. Det är nästan rent från undervattensgrund, sikten är mycket god så man ser alla öar på långt håll och i god tid. Många av Peloponnesos sevärdheter ligger vid eller nära kusten som tex Epidavrosteatern, och Messini. Många av de mest sevärda och mysiga mindre orterna har bra och lättillgängliga hamnar som Nafplio, Monemvasia, Gythio, Stoupa, Kardamyli, Koroni, Methoni och Pylos. Och då kan då också passa på att stranda vid två av grekernas egna favoritöar, nämligen Zakynthos och Kefalonia.

Och när du ändå seglar omkring Peloponnesos ska du absolut prova att segla genom Korintkanalen. Det kan visserligen ta en stund då väntetiden beror på att yrkestrafiken har förtur och nöjesseglare för vänta tills det är deras tur. Men när du väl kommer in i Korintiska viken kan du ha tur och få sällskap av delfiner. Och genom att segla i Korintiska viken har du tillgång både till Peloponnesos och det grekiska fastlandet.

Och du? Det finns absolut inga åldersbegränsningar för att göra drömmen till verklighet:

Segla själv eller hyr en båt med skeppare

Har du inte seglat mycket tidigare och är ovan kan du hyra en båt med skeppare. Passa då gärna på att snappa upp ett och annat av skepparen och förena nytta med nöje. Du kan även hyra egen båt men då krävs att minst en i besättningen har skepparexamen eller förarbevis. Givetvis bör du också ha sjövana och seglarvana.

Så gillar du att segla åk gärna ner, hyr en segelbåt och segla runt Peloponnesos och du hinner se allt det fantastiska under en tvåveckorsseglats. Har du tur så kanske du få segla med delfiner!

Hyra båt, hyra skeppare eller börja på segelkurs

Vi kommer att uppdatera artikeln kontinuerligt med tips, förslag och priser. Håll ut och prenumerera på tips från oss! Det gör du enklast genom att ange ditt mejladress i vänster spalt ”Missa inte senaste nytt från oss”. Vill du ställa frågor eller har du egna tips kontakta oss gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.