Semester i Grekland? Därför ska du välja Peloponnesos!

Semester i Grekland? Bryt trenden och välj Peloponnesos! Googlar man på semester i Grekland så kommer alla självklara val överst: Rhodos, Kreta, Santorini, Zakinthos med mera. Vi tycker att du ska bryta trenden till nästa år, välja fastlandet och Peloponnesos. Varför? Läs mer om våra tre starka anledningar!

Peloponnesos har allt som de grekiska öarna har

På Peloponnesos finns allt som de grekiska öarna har, fast med extra allt. Här omges havet av höga blånande berg och djupa grönskande dalar, även under högsommarens starka sol som bränner det mesta brunt på öarna. Denna halvö i södra Grekland är förstås inget självklart alternativ till, låt säga, Rhodos. Till ytan är Peloponnesos stort, men här finns massor av mindre orter som erbjuder allt från ett lojt liv på stranden och oändliga möjligheter till att utforska natur (vandrare, se hit) och kultur. Det går liksom inte att vända sig om utan att historien gör sig påmind, från vägskyltar som visar riktningen till Sparta och Olympia, till tempel och palats omskrivna av Homeros. (källa)

Du lever som en ”local” och äter närproducerad mat

Här hittar du inte många exklusiva restauranger med vita och röda dukar eller servitriser iklädda strukna uniformer. Här lever du som en ”local” och äter närproducerad mat som växer i trädgården bredvid. Du kan till och med bli inbjuden till köket för att kolla dagens fångst och helt fritt välja vad kökschefen ska laga till dig. (källa)

Det finns inte något dåligt väder i Peloponnesos!

Södra Peloponnesos har Greklands bästa klimat och det är mycket behagligt och varmt för oss skandinaver att vara här på våren och sent på hösten. Vintrarna är milda och fuktiga, somrarna som är torra och varar cirka fyra månader. Du kan njuta av havet och stränder nästan hela året, det är inte alls ovanligt att folk badar på julafton! Det finns inte något dålig väder i Peloponnesos även det kan finnas några dåliga dagar. (källa)

Nyttiga länkar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.