Semester vid havet i Peloponnesos gör dig till en lyckligare människa: sinnen skärps och problem flyttas längre bort

semester peloponnesos grekland

Det finns flera anledningar till varför du ska planera semester i Peloponnesos men sol och närheten till havet är kanske en av de mest vanliga.  Visste du att havet kan göra dig till en lyckligare människa?

semester peloponnesos grekland

Personer som älskar stranden är lyckligare och njuter mer av livet

Strand, turkost vatten, vackra solnedgångar och ljud av havsvågor. Dina sinnen skärps och problem verkar flyttas längre bort. Havet får oss att må bättre och känna oss mer harmoniska och lyckligare.

“Natt och dag, vinter och sommar är den över mig- den dragande känslan efter havet.” Citatet tillskrivs Henrik Ibsen, en av de främsta dramatikerna i världshistorien.

semester peloponnesos grekland

Forskning visar att människor som älskar stranden mår bättre och är lyckligare

Att ha semester, eller ännu bättre, att bo vid havet, hjälper oss att leva lyckligare och lugnare. Det är därför inte så konstigt att flera olika typer av behandlingar, exempelvis psykologiska behandlingar, använder sig av strand och hav för att patienterna ska må bättre.

”Studier har visat att naturliga miljöer som stränder och parker har mer fördelar för människor än vad gym, nöjesställen och stadsmiljön har”, säger miljö- och hälsoexperten Aaron Hipp, enligt Medical Daily. Studier visar även att blandningen av havsluft och ljudet av vågor har en avkopplande effekt på många människor och vi blir mer kreativa och sover bättre.

En annan studie visar liknande resultat. Att promenera på stranden kan vara den bästa terapin vi kan få. Att vara omringad av lugna färger och den härliga sanden mot fötterna ger oss en känsla av att vi är ihopkopplade med jorden och det får oss att känna oss som bättre människor. ( källa)

semester peloponnesos grekland

James Joyce var han på spåret?

Själv upplever jag att när jag blickar mot horisonten så kan jag minnas flera år tillbaka. Lugnet fyller hela mig och då undrar jag: var James Joyce på spåret här: “Herregud, sa han lågt. Är inte havet precis vad Algemon kallar det, en stor öm mor?”

semester peloponnesos grekland

Pst: Du vet att du kan hitta hus och lägenheter till uthyrning i Messinia Peloponnesos via vår systersida Husigrekland.se?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.