Monemvasia

Monemvasia i Peloponnesos är en befäst bysantinsk liten stad som ligger på en klippa i havet, 400 meter från land. Halvön är kopplad till fastlandet med en landstunga på 200 meter och här kan du både vandra, äta och sova.

din guide peloponnesos monemvasia

En ingång

Stadens namn kommer från två grekiska ord: mone och emvasia, som betyder ”bara en ingång”. Staden grundades på 500-talet och blev en mycket viktig hamn bl a för Mistras, och förblev under bysantinskt styre i nästan 700 år. Klippan är ett av Greklands mest imponerande och kända landmärken.

din guide peloponnesos monemvasia

Ett levande stad

Från 1971 byggde man en bro från fast landet och det var början till stadens ”återuppståndelse”. Denna medeltida bosättning är alltså på nytt bebodd och det vimlar av mysiga gränder, kaféer och små hotell. Vill du planera mer noggrant, besök sidan om event i Monemvasia. Vill du driva en vinbar i Monemvasia? Klicka här.

Under vårt besök bodde vi på fastlandet med mäktig utsikt över klippan från hotellbalkongen och ljudet av meterhöga vågor som slog in mot stranden. En natt här var som att dra sig tillbaka från omvärlden.

din guide peloponnesos monemvasiaMonemvasia ligger lite off och det är tidsödande att ta sig hit men det är väl värt besväret.