Nafplio

Nafplio (eller Nauplion) ligger vid Argoliska viken i nordöstra Peloponnesos och har drygt 15 000 invånare. Här kan du njuta av historiska vandringar på dagen och nattliv på kvällen. För de som vill testa segling i Peloponnesos är det ”ett måste hamn” att besöka.

Nafplio Peloponnesos: historiska vandringar och livligt nattliv

Ta dig till Nafplio

Det tar ca 2 timmar från Aten att ta sig hit med bil och ca 1 timme från Korintkanalen eller ca 30 minuter från Epidavros. Det går även dagliga bussar från Aten.

Nafplio Peloponnesos: historiska vandringar och livligt nattliv

Moderna Greklands första huvudstad

Staden har varit bebodd i över 3 000 år och idag är den främst en mycket populär turistort för både greker och utländska turister. Staden var det moderna Greklands första huvudstad (1829-1834) och har många charmiga pastellfärgade hus och små gränder med olika sort av butiker.

Nafplio Peloponnesos: historiska vandringar och livligt nattliv

Bougainvillae är lika vanligt här som olivträd i Kalamataområdet och tavernorna är alldeles utmärkta men prisläget är högt då många Atenare åker hit över veckosluten. Vid det gamla marmortorget Syntagma finns den vackra byggnaden som hyser det det lilla arkeologiska muséet som är klart sevärt.

1700- talsborgen Palamidi

Överallt från staden skymtar man Nafplios berömda 1700-talsborg Palamidi som du inte får missa. Fästningen Palamidi är ett mästerverk när det kommer till militär arkitektur och var även under en period ett fängelse.

Du kan antingen köra dit med bil eller så kan du ta dig upp till fots och samtidigt räkna de drygt 1000 trappstegen (glöm inte att ta med dig vatten på vägen). Vill du ta taxi upp räkna med ca 10 € enkel resa. Palamidi ligger drygt 200 meter över havet och utsikten ut mot staden och havet är sagolik så passa på att ta många kort.

Vill du investera i området? Läs mer här: ”Investera i Nafplio/Tolo