Vandring i Grekland/Peloponnesos: en annorlunda semester

Vandring i Grekland och Peloponnesos

Upptäck vandring, ett alternativ till populär sol- och badsemester, en annorlunda semester i Grekland och Peloponnesos. Vandring som turistattraktion är populär i många europeiska länder, särskilt runt Alperna och i Storbritannien men en rätt så ny satsning för turismen i Grekland.

Semester i Grekland

”Var du på semester i Grekland”? Många av våra svenska bekanta svarar ”ja” på denna fråga och berättar om sol-och badsemester på öar som Korfu, Kreta, Rhodos etc.

Men Grekland har mycket mer att erbjuda än lyxhotell på öarna och mycket mer att upptäcka än den vanliga semestern där sträckan mellan hotellet och stranden är den enda vägen du tar. En av de alternativa turistformerna som Grekland kommer att satsa på inom den närmaste framtiden är vandring.

Vandring i Grekland och Peloponnesos

Att vandra

Claes Grundsten skriver så här i sin bok ”Sarek och Kebnekaise – där ljuset skiftar!”: ”Ett långsamt tempo som vandrare ger mig ro att upptäcka landskapets särart. Det är viktigt. Själva långsamheten tillför en intensiv energi och stimulans och det makliga tempot har ett stort egenvärde när vardagen går så fort att vi inte hinner med oss själva”

Kan du lämna nutiden och oro om framtiden bakom dig? Kan vandringen hjälpa dig att komma i balans med dig själv? Läs även gärna om våra vandringsturer som vi skapade i samarbete med lokala grekiska entreprenörer.

Vandring i Grekland och Peloponnesos

Enligt Nostos Expo 2016 är idag vandringar i Grekland mest uppskattad av tyska turister men vi hoppas att svenska turister inte kommer att vara sämre och hänger med i trenden. En av de första vandringslederna som får europeiskt certifikat är Menalon Trail i Peloponnesos.

Vandring i Grekland och Peloponnesos

Filmen nedan visar invigningen av Menalos Trail i Stemnitsa i Arkadien (ca 40 km väster om Tripolis) från den 31 maj 2015. Leden är 75 km lång och man passerar 9 olika traditionella byar. Det är en 5-dagarsvandring där man vandrar ca 6 timmar per dag.

I filmen syns, förutom den brittiska journalisten Jonathan Phang och Lis Nielsen som är ordförande i Europeiska Vandringsledsförbundet, Evi Tatouli (politiker och vandringsvolontär) som berättar att ”Vi inviger nu den första officiellt godkända vandringsleden i Grekland som vi hoppas blir en av de 10 största vandringslederna i Europa”.

Nyfiken? Vill du veta mera eller planera din egen vandring? Snart kommer vi att kunna hjälpa dig att skräddarsy din egen vandringssemester i Peloponnesos! Till dess se nedan inspiration via Menalon Trail:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.