Våra tips för dig som väljer att flyga till Aten och resa till Peloponnesos och Kalamata med buss

tips flyga aten resa peloponnesos kalamata buss

Vill du flyga till Aten och resa till Peloponnesos och Kalamata med buss? Här är våra bästa tips för dig som vill planera din resa.  Jag och Elias hoppas att flygplatsen i Kalamata snart kommer att bemannas året om men till dess: flyg till Aten och res till Kalamata med buss. Upptäck ett miljövänligt, trevligt och prisvärt sätt att komma till Messinia.

tips flyga aten resa peloponnesos kalamata buss

Från flygplatsen till busstationen i Aten

Först och främst: bokar du flyg i förväg så är det klokt att använda sig av företag som AirHelp. Med deras tjänst kan du få ersättning för försenat flyg. Smart om du bokar din buss till Kalamata via online bokning. Så, direkt från flygplatsen kommer du att behöva ta dig till KTEL- busstation, närmare sagt Kiffisou Station, med buss X93 som går dygnet runt och når busstationen på ca 60-75 minuter. Kostnaden för att resa till KTEL busstationen är 6 EUR (pris 2019) och tidtabellerna finns på Athens Airportbus webbplats. Du kan så klart någon av stadsbussarna som stannar ca 50 meter från stationen.

tips flyga aten resa peloponnesos kalamata bussFrån busstationen i Aten till Peloponnesos och Kalamata

Härifrån kan du välja mellan ”Expressbuss” som tar cirka 2 timmar och 45 minuter, ”Snabbuss” som behöver cirka 3 timmar för att komma till Kalamata och en ”Standard” buss  som tar denna sträcka på cirka 3 timmar och 15 minuter. En resa kostar cirka 25 euro (pris 2019). Bussarna åker från 6.30 på morgonen till 21.00. Notera: tidtabellen är från 2019! Kolla alltid aktuella tider på busstransportörens egen webbsida! Under samma länken kan du boka din biljet online.

tips flyga aten resa peloponnesos kalamata bussKalamata i Peloponnesos: ett året runt destination

Yay! Välkommen till Messinia och Kalamata:). Kalamata är en perfekt blandning av historia, kultur, shopping och strandliv. Lika spännande på sommaren som på våren eller hösten.

tips flyga aten resa peloponnesos kalamata bussOch om du frågar Elias och mig: mycket mer spännande de övriga årsperioderna än på sommaren. Vad sägs för exempel om:

  • February/mars: perfekt vistelse för dig som vill uppleva festligheter under karneval vecka. Här dansas det och uppträdas till sent på nätterna på gator och torg! Hela veckan avslutas med en parad med deltagare i olika åldrar: en glädje- och färgfest för hela familjen
  • I slutet av maj: perfekt vistelse för dig som vill veta mer om trädgårdar i Medelhavet. “The flower fair” mässa med blommor, växter, utrustning och andra förnödenheter. Mängder med parallella evenemang med konst och vetenskapliga presentationer.
  • Juli: perfekt för dig som älskar dans och dansföreställningar med många kända internationella artister. Välkommen till International Dance Festival: uppträdanden seminarier, workshops och föreläsningar.
  • I slutet av augusti: Farm fair ”Artos-Oinos-Elaion”. Ett måste för dig som vill veta mer om den lokala maten från Messinia och Kalamata området!
  • Oktober: Elwiras egen favorit, International Choir Festival! Många kör från olika länder i världen deltar och hela staden översvämmar sång och musik!
  • December: jaja, kan vara bra överallt men! Här kan du faktiskt fortfarande bada på Julafton! Ett genomsnitt på 19,5°C vattentemperatur:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.